هوشمند سازی ساختمان

دسته بندی ها
دسته‌ها
هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

دنیا در حال پیش رفتن به سمتی است که بتواند از هر آنچه که در دسترس دارد را به بهترین شکل استفاده کند و سبک زندگی خود را تغییر دهد. یکی از مسائلی که امروزه در دنیا مطرح است و بشر به دنبال به دست آوردن آن است، صرفه‌جویی در مصرف انرژی است. برخی انرژی‌هایی که در اختیار بشر قرار داده شده‌اند، در حال تمام شدن هستند و به همین دلیل لازم است تا ترفندهایی برای کاهش مصرف انرژی به کار گرفته شود. یکی از کارهایی که برای کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها پیشنهاد می‌شود، هوشمند سازی ساختمان‌ است. هوشمند سازی ساختمان در چند سال گذشته با سرعت بالایی رشد کرده و ساختمان‌های بیشتری به صورت هوشمند ساخته می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با هوشمند سازی ساختمان و مزایای آن در ادامه همراه ما باشید.

فهرست مطالب

هوشمند سازی ساختمان یعنی چه؟

به مجموعه‌ای از سیستم‌ها که در یک ساختمان قرار داده می‌شوند تا بتوان وسایل برقی و مکانیکی را به صورت یک پارچه کنترل کرد، هوشمند سازی ساختمان گفته می‌شود. در این فرآیند، می‌توان تمام وسایل برقی مختلف را به یک شبکه هوشمند متصل کرده و آن‌ها را از راه دور و به صورت مستقل کنترل کرد. از جمله وسایلی که قابلیت کنترل از راه دور را دارند می‌توان به مواردی نظیرروشنایی ساختمان، سیستم های سرمایش، سیستم های گرمایش ،دوربین‌ها، بلندگوهای صوتی ،سیستم های امنیتی ،پرده برقی وقفل های هوشمند اشاره کرد. هوشمند سازی ساختمان باعث کاهش هزینه‌های مصرف شده در بخش انرژی می شود و به بالا بردن میزان آسایش و افزایش ایمنی در یک ساختمان کمک می‌کند. موضوع مهمی که در مورد هوشمند سازی ساختمان باید مطرح شود، زیرساخت‌ها و پیش‌نیازهای لازم هستند. ساختمان هوشمند به ساختمانی گفته می‌شود که با استفاده از فناوری، امکان استفاده کارآمد و اقتصادی از منابع را فراهم می‌کند و در عین حال محیطی امن و راحت را برای ساکنین به وجود می‌آورد. ساختمان‌های هوشمند از طیف گسترده‌ای از فناوری‌های موجود استفاده می‌کنند 

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

و به گونه‌ای طراحی می‌شوند که امکان ادغام فناوری جدید در آینده نیز را فراهم باشد. حسگرهای اینترنت اشیا (IOT) سیستم‌های مدیریت ساختمان، هوش مصنوعی (AI) و واقعیت افزوده، از جمله مکانیسم‌ها و سیستم‌های روباتیکی هستند که ممکن است در یک ساختمان هوشمند برای کنترل و بهینه سازی عملکرد آن استفاده شود.

مزایای هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

در دنیای امروز، امنیت و آسایش یک پارامتر مهم است. هوشمند سازی ساختمان از راهکارهای مناسب و کاربردی برای برآورده ساختن این نیازها است. در خانه هوشمند با استفاده از تجهیزات و ابزارهای مختلف می‌توان به راحتی کنترل و مدیریت وسایل مکانیکی، برقی و سیستم‌های امنیتی ساختمان را در اختیار گرفت. پیاده سازی این سیستم در ساختمان مزایای بسیاری را به همراه دارد، که در ادامه به آن‌ها پرداخته‌ایم.

صرفه جویی در مصرف انرژی

بهینه سازی در مصرف انرژی و برق را می‌توان یکی از مهم ترین مزایا هوشمند سازی ساختمان دانست. بسیاری از کشورها برای استفاده بهینه آیندگان از منابع انرژی، صرفه جویی در مصرف آن را بسیار مهم می‌دانند. خانه‌ها و ساختمان‌ها، از اصلی ترین مکان‌های اتلاف انرژی در دنیا به شمار می‌آیند و برای جلوگیری از اتلاف منابع انرژی، هوشمند سازی ساختمان بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. تجهیزات قرارداده شده در خانه‌های هوشمند، علاوه بر مدیریت عملکرد وسایل، مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی

کاهش می‌دهد. سیستم‌های هوشمند با کنترل میزان مصرف انرژی در ساعات اوج مصرف، به کاهش هزینه‌های مصرفی می‌پردازند. در مواقع عدم حضور ساکنان در ساختمان، سیستم هوشمند سازی، میزان مصرف انرژی را به حداقل می‌رساند.

افزایش امنیت

از دیگر مزایای هوشمند سازی ساختمان می‌توان به افزایش امنیت در محیط‌های اداری و سازه‌های مسکونی اشاره کرد. در ساختمان هوشمند مجموعه‌ای از سیستم‌ها و تجهیزات امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نصب سیستم‌هایی مانند تشخیص و اطفای حریق، سیستم تشخیص نشتی گاز و تجهیزات امنیتی، ضریب ایمنی ساختمان را افزایش می‌دهد. همچنین، تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، مانع از بروز حوادث ناخو خطرناک در محیط می‌شوند.

افزایش رفاه و آسایش

امکانات موجود در خانه‌های هوشمند، در افزایش سطح رفاه و آرامش افراد تاثیر بسزایی دارد. با استفاده از تجهیزات هوشمند، قابلیت کنترل و مدیریت بسیاری از وسایل تنها با لمس یک دکمه و از راه دور، برای کاربران ممکن است. کنترل و مدیریت تمامی تجهیزات ساختمان هوشمند، از طریق ریموت کنترل به راحتی ممکن می‌شود.

ارتقای عملکرد بهینه سیستم ها

یکی دیگر از فواید هوشمند سازی ساختمان، بهبود کارکرد کلیه سیستم‌ها و تجهیزات استفاده شده در فضا خانه است. در یک ساختمان هوشمند تمامی تجهیزات و لوازم برقی به صورت یکپارچه توسط کنترل کننده مرکزی کنترل و مدیریت می‌شوند و کارکرد سیستم با کوچک‌ترین خطا و اختلالی صورت می‌گیرد. همچنین، در صورت بروز نقص و ایرادات فنی، به راحتی و در سریع ترین بازه زمانی می‌توان خطای ایجاد شده را شناسایی کرده و اقدام به رفع آن کرد.

ایجاد ساختمانی مدرن

بخشیدن ظاهری متفاوت و مدرن به خانه را می‌توان از دیگر مزایای خانه‌های هوشمند دانست. در هوشمند سازی ساختمان بسیاری از تجهیزات و لوازم قدیمی، جای خود را به وسایل جدید و مدرن می‌دهند. با هوشمند سازی ساختمان در ظاهر و نمای بصری محیط، تغییر و تحولات چشمگیری ایجاد می‌شود.

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

افزایش طول عمر مفید تجهیزات

در هوشمند سازی ساختمان از تجهیزات بسیار پیشرفته استفاده می‌شود. استفاده از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های مدرن در ساختار این تجهیزات، علاوه بر افزایش کارکرد، باعث افزایش طول عمر بالای این سیستم‌ها می‌شود. این مورد در کاهش و به حداقل رساندن هزینه‌های افراد در دراز مدت کمک بسیاری می‌کند.

امکان برنامه ریزی برای عملکردهای خاص

سیستم هوشمند سازی ساختمان قابلیت برنامه ریزی عملکرد و کارکرد بخش‌های مختلف یک محیط را به سادگی فراهم می‌کند. افراد می‌توانند متناسب با نیاز خود و نحوه کاربری، یک عملکرد خاص را در بازه زمانی مشخص برنامه ریزی کنند. روشن شدن تلویزیون در زمان مشخص و یا کنار رفتن پرده در زمانی معین، برخی از عملکردهای خاص خانه‌های هوشمند تلقی می‌شوند.

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

دسترسی راحت به تجهیزات

سیستم هوشمند سازی ساختمان قابلیت کنترل و مدیریت کلیه تجهیزات و عملکردهای ساختمان را از طریق ابزارهای ارتباطی هوشمند نظیر اینترنت، تلفن همراه و رایانه شخصی، از هر نقطه از دنیا فراهم می‌کند.

کاهش فرآیند کابل کشی

کم شدن قابل توجه فرآیند کابل کشی، یکی دیگر از مزایا خانه‌های هوشمند سازی شده است. این مورد ضمن منظم ساختن نمای ساختمان، به صرفه جویی در هزینه‌های سیم کشی نیز منجر می‌شود.

افزایش قیمت ساختمان

نصب و اجرای سیستم‌های هوشمند و مدرن در یک ساختمان، به صورت مستقیم بازه قیمت و بهای ملک را تحت شعاع قرار می‌دهد. با افزایش چشمگیر قیمت املاک در طی سال‌های اخیر، این مورد را می‌توان به عنوان یک سرمایه گذاری برای مالکان خانه‌های هوشمند در نظر گرفت.

سیستم هوشمند ساختمان چیست؟

سیستم هوشمند ساختمان یا همان سیستم اتوماسیون ساختمان به مجموعه‌ای از تجهیزات و روش‌های کنترلی گفته می‌شود که با استفاده از رایانه به کنترل و مانیتورینگ تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان از جمله تهویه هوا، روشنایی، سیستم‌های امنیتی مانند کنترل تردد و دوربین مدار بسته، سیستم‌های ایمنی از جمله اعلام حریق و… می‌پردازد. در پروژه‌هایی که دارای سیستم‌های متنوع سرمایش، گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع و مجهز به سیستم‌های پیچیده الکتریکی و مکانیکی است، از سیستم اتوماسیون ساختمان استفاده می‌شود. 

در صورتی که یک ساختمان هوشمند سازی شده به سیستم هوشمند ساختمان یکپارچه متصل شود، می‌توان کل مصرف انرژی آن را رصد کرد. در این حالت تا 70 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می‌شود. جالب است بدانید که نخستین سیستم هوشمند ساختمان را می‌توان به قرن 17 میلادی نسبت داد. در آن زمان کورنلیس دربل، مخترع هلندی، برای ثابت نگه داشتن دمای اتاق ترموستاتی جیوه ‌ای را طراحی کرد که به صورت خودکار دمای اتاق را ثابت نگه می‌داشت. ساخت اولین سیستم تهویه که در آن از نمک به عنوان عامل خنک کننده استفاده می‌شد نیز، از دیگر اختراعات این مخترع هلندی است.  رنه آنتوان، دانشمند فرانسوی در قرن 18 میلادی از اختراعات کورنلیس دربل ایده گرفت و ماشینی را برای کنترل درجه حرارت طراحی کرد. در قرن 20 میلادی نیز با پیشرفت تکنولوژی، سیستم‌های مدیریت هوشمند ساختمان طراحی و تولید شدند و در قرن 21 سیستم‌های مدیریت ساختمان به سرعت گسترش پیدا کردند. از آن جایی که این هوشمند سازی باعث کاهش مصرف انرژی و افزایش امنیت ساختمان شده بود، به سرعت مورد توجه صاحبان و مدیران ساختمان‌ها قرار گرفت.

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

بهترین سیستم هوشمند ساختمان

در این قسمت از مقاله به معرفی تعدادی از بهترین برندهای سیستم هوشمند ساختمان اشاره خواهیم کرد.

  • برند ABB: یک شرکت چند سوئدی- سوئیسی است که فعالیت خود را در زمینه هوشمند سازی بر پایه پروتکل KNX آغاز کرده است.
  • برند Schneider: این برند خانه هوشمند در کشور فرانسه شروع به کار کرده است و تمام محصولات آن تحت پروتکل KNX و ModBus هستند.
  • برندBusch Jaeger: این برند آلمانیBusch Jaege  اکنون زیر مجموعه کمپانی ABB است و محصولات این برند تحت استاندارد KNX است.
  • برندBerker: این شرکت آلمانی فعالیت خود را در زمینه ساخت کلید، پریز و تجهیزات الکتریکی خانه هوشمند آغاز کرد. تجهیزات هوشمند این برند تحت پروتکل KNXاست. از محصولات این برند می‌توان به پرده هوشمند، سنسورها، ترموستات‌ها و انواع کلید و پریز در طرح‌ها و مدل‌های مختلف اشاره کرد.
  • برند TIS: یک شرکت خانه هوشمند چینی است که محصولات این شرکت عبارتند از آیفون‌های تصویری، رله و دیمر، کنترل هوشمند دما، سیستم‌های صوتی و تصویری، کلیدهای هوشمند لمسی، پرده‌های هوشمند که تحت پروتکل BUS تولید می‌شوند.

هزینه هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟

هزینه هوشمند سازی ساختمان به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد، که در ادامه به بررسی هر یک از آن‌ها پرداخته‌ایم.

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

مدل اجرا

یکی از پارامتر‌هایی که بر هزینه هوشمند سازی ساختمان تاثیر می‌گذارد، مدل و روش‌های هوشمند سازی ساختمان است. معمولا سیستم‌های هوشمند ساختمان به دو روش سیم کشی هوشمند و بی سیم انجام می‌شوند که هر کدام از این مدل‌ها بر مقدار هزینه هوشمند سازی خانه تاثیر می‌گذارند.

امکانات خانه هوشمند

شما به عنوان  شخصی که می‌خواهید در منزل خود از سیستم هوشمند استفاده کنید، دقیقا چه مواردی را قصد دارید هوشمند کنید؟ آیا هدف شما این است که از تمام تجهیزات خانه‌تان را هوشمند کنید یا فقط بخش‌هایی از خانه را برای هوشمند سازی در نظر دارید؟ هرکدام از این موارد تاثیر مستقیمی بر روی هزینه سیستم هوشمند سازی ساختمان می‌گذارند.

برند تجهیزات

یکی دیگه از پارامتر‌های موثر بر هزینه هوشمند سازی ساختمان، نوع برندی است که برا ی خرید تجهیزات خانه خود انتخاب می‌کنید. هر چه برند اصیل  تری را انتخاب کنید، باید هزینه بیشتری برای خرید تجهیزات پرداخت کنید و این موضوع در قیمت هوشمند سازی ساختمان هم موثر است.

ابعاد ساختمان

متراژ ساختمان هم از عوامل موثر در هزینه هوشمند سازی ساختمان است. هر چقدر ساختمان ابعاد بزرگتری داشته باشد، از تجهیزات بیشتری هم باید در آن استفاده کرد و در نتیجه هزینه هوشمند کردن ساختمان بالا می‌رود.

انواع هوشمند سازی ساختمان

برای استفاده از تجهیزات هوشمند سازی نیاز به ایجاد یک بستر است. این بستر می‌تواند سیم دار و یا بدون سیم باشد که در ادامه در مورد تفاوت، مزایا و معایب هر کدام از آن‌ها صحبت می‌کنیم.

هوشمند سازی ساختمان باسیم

در این روش از سیم برای هوشمند سازی استفاده می‌شود که می‌توان به برترین پروتکل‌ جهان KNX اشاره کرد. این روش برای استفاده در ساختمان‌های قدیمی و از پیش ساخته شده مناسب نیست. به این خاطر که به بستری مناسب برای سیم ‌کشی مخصوص هوشمند سازی ساختمان نیاز است و برای این کار سیمکشی باید از پایه تغییر کند.

از مشکلات هوشمند سازی ساختمان با سیم، می‌توان به این مورد اشاره کرد 

1- تغییر و طولانی کردن مسیر سیم کشی ساختمان و نصب تابلو و تجهیزات تابلویی گران قیمت 

۲- عدم امکان بازگشت به سیم کشی سنتی و یا بستر سیستم های هوشمند جدید بر بستر شبکه جهانی IP و IOT

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

۳-سخت و پیچیده بودن نصب ، راه اندازی و برنامه ریزی سیستم های هوشمند بر بستر knx  و وابستگی مادام العمر به کارشناسان متخصص شرکت فروشنده 

هوشمند سازی ساختمان بدون سیم

پروتکل‌های ارتباطی خانه هوشمند که بر اساس روش بدون عمل می‌کنند، بسیار هستند. اما معروف‌ترین آن‌ها GFSK , IP    و Zigbee محسوب می‌شوند. در این روش ارتباط بین تجهیزات از طریق امواج وایرلس ,امواج رادیویی RF  صورت می‌گیرد و نیازی به تغییر سیم‌ کشی و یا تخریب خانه نیست. اگر تجهیزاتی که استفاده می‌کنید وای ‌فای است، به طور مستقیم و از طریق موبایل می‌توانند کنترل شوند. اما نکته‌ای که در مورد استفاده از این بستر وجود دارد این است که مودم وای فای تعداد محدودی از وسیله‌ها را می‌تواند پشتیبانی کند و در صورتی که شبکه اینترنت قطع شود کنترل تجهیزات نیز از طریق موبایل ممکن نیست.در سیستم های GFSK  که نوعی RF  با فیدبک هست سرور اصلی سیستم در داخل واحد می باشد و با قطع بودن شبکه اینترنت به صورت داخلی کار می کند و از لحاظ امواج سیستم کاملا خاموش بوده و زمان اجرا فرمان تنها با یک ارسال پک دیتا سیستم کار می کند.

اگر میخواهید برای خانه خود یک اسپیکر سقفی هوشمند با قابلیت اتصال بلوتوثی تهیه کنید حتما به صفحه محصولات اسپیکر سقفی سر بزنید.

سیستم هوشمند ساختمان bms

ساختمان هوشمند را می‌توان ساختمانی معرفی کرد که با جمع آوری اطلاعات از قسمت‌های مختلف ساختمان و متصل کردن آن‌ها به اینترنت، امکان هماهنگی، کنترل و همچنین واکنش دهی نسبت به شرایط محیطی را فراهم می‌کند. سیستم مدیریت ساختمان  Building Management Systemسامانه‌ای متکی بر رایانه است که برای کنترل و مدیریت تجهیزات الکتریکی و مکانیکی خانه مانند سیستم تهویه هوا، روشنایی، امنیت و ایمنی در داخل ساختمان پیاده سازی می‌شود.

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

 به طور کلی هدف از به کارگیری سیستم‌های BMS در خانه‌ها، هماهنگ کردن عملکرد اجزای مختلف ساختمان با شرایط محیطی و نیاز ساختمان در هر زمانی است. این سیستم‌ می‌تواند با توجه به کاربری ساختمان طراحی و پیاده سازی شود و تمامی فعالیت‌های مجتمع از جمله سیستم‌های روشنایی، باز و بسته شدن درب‌ها، سیستم‌ تهویه هوا، تجهیزات دیداری و شنیداری و پرده اتاق‌ها را مدیریت کند. بخش سخت افزاری سیستم‌های هوشمند ساختمان توسط میکروکنترلرها اجرا می‌شود و نرم افزارها به صورت اختصاصی برای سیستم اجرا شده، نوشته می‌شوند. اجزای اصلی سیستم‌های هوشمند ساختمان شامل کنترل کننده مرکزی، کنترل کننده اینترنتی، کنترل کننده محلی و حسگرها می‌شود. با به کار گیری حسگرها در محیط داخلی و بیرونی ساختمان و پیاده سازی یک سیستم کنترلی واحد، می‌توان شرایط امنیتی و رفاهی ساختمان را کنترل کرده و روند مدیریت ساختمان را بهینه کرد. قبل از خرید تجهیزات هوشمند سازی ساختمان باید بدانید که هدف از به کارگیری آن‌ها چیست و چه کاربرد و عملکردی را می‌توان از آن 

تجهیزات توقع داشت. مهم ترین مشاوره‌ای که در ابتدا می‌توان به کارفرمایان ارائه داد، چرایی استفاده از سیستم‌های هوشمند ساختمان، اهداف پیاده سازی سیستم، تعداد نقاط کنترلی و برآورد بودجه اولیه است. بدون دانستن این موارد امکان طراحی صحیح سیستم هوشمند ساختمان وجود نخواهد داشت.

شما میتوانید با پنل لمسی قسمت های مختلف خانه مانند تنظیم روشنایی، پخش صدا، سیستم گرمایشی و … را کنترل کنید.

مزایای سیستم هوشمند ساختمان

برقراری امنیت و احساس آرامش: با سیستم هوشمند ساختمان می‌توان یک سیستم امنیتی را با توجه ‌به نیازهای کاربران و نوع دارایی‌های آن‌ها به ‌صورت سفارشی و شخصی ‌سازی شده طراحی و اجرا کرد. ساکنین ساختمان از اینکه دارایی‌های آن‌ها تحت نظارت و کنترل امنیتی خودشان باشد، رضایت خواهند داشت. در سیستم هوشمندسازی ساختمان می‌توان با استفاده از دوربین‌های نظارتی، سیستم‌های پلاک خوان، تجهیزات کنترل تردد و بیومتریک، دزدگیرهای حرفه‌ای و سنسورهای نشت دود و گاز، سطح امنیت ساختمان را به طور قابل توجهی افزایش داد.

کاهش مصرف انرژی: نحوه عملکرد یک سیستم هوشمند ساختمان باعث می‌شود تا مصرف انرژی برق و حتی گاز به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کند. زمانی که چراغ‌ها در صورت نیاز روشن یا خاموش شوند و یا سیستم‌های سرمایش و گرمایش به صورت خودکار عمل کنند، انرژی مصرفی کاهش پیدا کرده و هزینه‌ها نیز کاهش چشمیگری خواهند داشت.
سازگاری با فناوری‌ها و تجهیزات جدید: سیستم هوشمندسازی ساختمان با پیشرفت تکنولوژی سازگار است و هر زمانی ساختمان شما نیاز به تکامل داشته باشد، به‌راحتی می‌توانید تجهیزات جدید را با تجهیزات قدیمی مرتبط کنید.
افزایش ارزش دارایی: یکی دیگر از مزایای هوشمندسازی ساختمان افزایش ارزش ساختمان شما است. به این معنا که با هوشمند سازی خانه خود، قیمت ساختمان‌تان افزایش خواهد یافت.
اغلب هوشمندسازی روشنایی ساختمان مربوط به محیط بیرونی ساختمان، محوطه حیاط، پارکینگ و پیاده‌روها می‌شود. با استفاده از این سیستم، شاهد حداقل 30 درصد صرفه‌ جویی مخارج سالانه خواهید بود. سیستم هوشمندسازی ساختمان از طریق سیستم تهویه هوا، راحتی بیشتری را در محیط داخلی ساختمان فراهم می‌کند. بررسی کیفیت هوا و تشخیص گازهای سمی قسمتی از مزایای سیستم هوشمندسازی ساختمان هستند.

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

سیم کشی سیستم هوشمند ساختمان

سیم کشی هوشمند ساختمان دارای مراحل زیر است:

  • نقشه کشی سیم کشی هوشمند:

اولین کار در سیم کشی سیستم هوشمند ساختمان، نقشه کشی است. وجود نقشه به تکنسین برق کمک م کند تا بتواند سیم کشی هوشمند را به خوبی انجام دهد.

  • کشیدن خط تراز:

پس از این که نقشه کشی انجام شد، باید خط تراز را کشید. در این مرحله باید ابتدا استانداردهای موجود برای ارتفاع کلید و پریز از سطح کف محاسبه شده و سپس با استفاده از تراز نشانه گذاری کنیم تا جای دقیق کلید و پریز مشخص شود.

  • کنده کاری و قوطی گذاری:

پس از این که خط کشی انجام شده باید جای لوله و قوطی برق، کنده کاری شود تا بتوان مرحله قوطی گذاری را به درستی انجام داد. پس از کنده کاری نیز باید قوطی برق روی دیوار قرار بگیرد تا کلید و پریز روی آن نصب شود.

  • لوله گذاری:

برای محل عبور سیم‌ها، به لوله‌هایی نیاز دارید که در بخش‌های گوناگون ساختمان جاگذاری می‌شوند. لوله‌های سیم کشی سیستم هوشمند ساختمان می‌توانند از لوله‌های گالوانیزه، پی وی سی و فلزی انتخاب شوند.

خرید سیستم هوشمند ساختمان

برای خرید انواع سیستم هوشمند ساختمان با بهترین کیفیت و قیمتی معقول می‌توانید به وب سایت جنیوس هوم مراجعه کنید. در این فروشگاه آنلاین می‌توانید مدل‌ها و برندهای مختلف سیستم‌های هوشمند ساختمان را مشاهده و خریداری کنید.

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

سیستم Z-Wave

با توجه به مشکلات و محدودیت‌هایی که در سیستم‌های سیمی و سیستم‌های بی سیم همانند وای فای پیش آمد، پروتکل Z-Wave به منظور رفع کردن مشکلات و ارائه امکانات بیشتر اقدام به ساخت تجهیزات هوشمند کرد. Z-Wave یک فناوری بی سیم برای خانه هوشمند است. یک سرمایه گذار دانمارکی بوده که این پروتکل را به عنوان یک گزینه جایگزین مقرون به صرفه برای Zigbee معرفی کرد. هدف از ارائه Z-Wave ارتباط قابل اعتماد بین دستگاه‌های تولید کنندگان مختلف بود. این سیستم هوشمند ساختمان با کمترین قدرت کار می‌کند و هیچ گونه تداخلی با سیگنال WiFi ندارد. Z-Wave به عنوان یک شبکه مش بی سیم و ایمن کار می‌کند. فرمان از هر اپلیکیشن خانه هوشمندی که استفاده می‌کنید به یک کنترلر مرکزی ارسال شده و سپس این دستور توسط کنترلر مرکزی خانه هوشمند به دستگاه هدف هدایت می‌شود.

قیمت سیستم هوشمند ساختمان

پارامترهای مختلفی بر روی قیمت سیستم هوشمند ساختمان اثر می‌گذارد. برای مثال ابتدا باید مشخص کنید که چه سطحی از هوشمند سازی مورد نظرتان است. آیا قرار است فقط سیستم روشنایی ساختمان هوشمند سازی شود و یا قرار است تمامی سیستم‌های سرمایش و گرمایش و تجهیزات ساختمان نیز هوشمند شوند؟ پارامتر دیگری که در قیمت سیستم هوشمند ساختمان تاثیر می‌گذارد، متراژ ساختمان است. بنابراین مقدار دقیقی از هزینه مجهز کردن ساختمان به BMS را نمی‌توان بیان کرد.

همچنین برای بررسی قیمت ابتدا باید به نوع برند مورد نظر توجه داشته باشیم. در واقع باید اهمیت داشته باشد که برند مورد نظر دارای چه ویژگی هایی است و چه امکاناتی را به شما ارائه می دهد. بعد از آن توجه به سال ساخت و نوع مدل را باید بررسی کرد. هرچه جلوتر می رویم تکنولوژی های جدید تری در بازار دیده می شوند.

همین امر باعث می شود روز به روز مدل های جدید گران تر باشند و امکانات بیشتری را از خود ارائه کنند. قیمتی که برای هوشمند سازی ساختمان باید مدنظر قرار دهید کاملا بستگی به میزان علاقه شما برای مدرن کردن خانه در بخش های مختلف را دارد. در واقع این کاملا به شما ارتباط دارد که بخواهید در کدام زمینه بیشتر هزینه کنید. همین موضوع می تواند قیمت نهایی را به شما در زمینه هوشمند سازی ارائه کند. بخش اول که در زمینه ی هزینه باید به آن توجه داشته باشید، هزینه های مربوط به روشنایی خانه است.

همچنین بخش های دیگر مانند سیستم گرمایشی و سرمایشی که تجهیزات مخصوص خود را می توانند در زمینه هوشمند سازی ساختمان داشته باشند. در صورتی که برای شما اهمیت داشته باشد کل خانه ی خود را هوشمند کنید مسلما یک هزینه ی زیادی را باید مدنظر قرار دهید. البته هوشمند کردن ساختمان تنها به این بخش ها معدود نمی شود، بلکه شما می توانید در زمینه های مختلف هم کار کنید. از نظر قیمت و هزینه های مربوط به آن باید به متراژ ساختمان هم توجه کنید.

آموزش نصب سیستم هوشمند ساختمان

برای نصب سیستم هوشمند ساختمان باید مراحل زیر را به دقت پشت سر بگذارید:

  1. آشنایی با برق هوشمند و سیم کشی هوشمند یکی از مراحل نصب سیستم هوشمند ساختمان است که علاوه بر مهم بودن از حساسیت بالایی برخوردار است.
  2. وصل کردن اجزای سیستم هوشمند ساختمان مانند سیستم روشنایی هوشمند، سیستم سرمایش و گرمایش، پرده برقی و… از جمله مراحل ابتدایی نصب است.
  3. عیب یابی سیستم هوشمند ساختمان راهی است که به کمک آن می‌توان عملکرد تجهیزات خانه خود را ارتقا داد.

توجه داشته باشید که برای نصب سیستم هوشمند ساختمان نیاز به یک آموزش کامل دارید. به یاد داشته باشید که نصب سیستم هوشمند ساختمان یک کار تخصصی است و نیاز به مهارت و دانش فنی دارد، در نتیجه باید توسط متخصصین صورت بگیرد. خانه هوشمند از تجهیزات متنوعی تشکیل شده که نصب هر کدام از آن‌ها متفاوت است. آموزش نصب سیستم هوشمند ساختمان برای افراد مبتدی کمی سنگین است، زیرا باید با اصول سیم کشی، تجهیزات بی‌ سیم، اتصال و ایمن سازی آشنا باشند و آن‌ها را بدون نقص انجام دهند. هر گونه اشتباهی در نصب سیستم هوشمند ساختمان می‌تواند خسارات جبران ناپذیری داشته باشد. به همین دلیل بهتر است قبل از آموزش نصب سیستم هوشمند ساختمان با متخصصین این حوزه مشورت کنید.

تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

هدف از هوشمند سازی ساختمان، فراهم کردن آسایش و امنیت برای ساکنان ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری است. در این قسمت از مقاله قصد داریم برخی از سیستم‌ها و تجهیزات هوشمند سازی ساختمان را به شما معرفی کنیم.

سیستم هوشمند اعلام حریق

سیستم اعلام حریق در زمان شروع و پخش دود آتش و یا کربن مونوکسید، به هشدار به انسان از طریق وسایل دیداری و شنیداری می‌پردازد. سیستم اعلام حریق ممکن است به صورت اتوماتیک توسط سنسورهای گرما و یا دود فعال شود و یا به طور دستی توسط کاربر روشن شود.

سیستم کنترل دمای هوشمند

سیستم‌های کنترل دمای هوشمند به کاربر این امکان را می‌دهند تا به دمای مورد نظر خود دسترسی پیدا کند. به وسیله این تجهیزات هوشمند می‌توان دمای ساختمان را تنظیم کرد.

هوشمند سازی ساختمان-geniushome.ir

سیستم سرمایش و گرمایش

سیستم‌های هوشمند سرمایش، گرمایش و تهویه هوا در ساختمان‌ها با کاربری‌های گوناگون از جمله انتقال حرارت و برودت، فشار و کیفیت هوای داخل را به سطح استاندارد و مورد نظر می‌رسانند. بدون وجود سیستم‌های تهویه مطبوع، کاربری ساختمان‌های مختلف مانند ساختمان‌های آموزشی، اداری، مسکونی، تجاری و تفریحی مختل می‌شود.

سیستم کنترل روشنایی

از دیگر تجهیزات هوشمند سازی ساختمان‌ها می‌توان به تجهیزات روشنایی اشاره کرد. یک سیستم کنترل روشنایی، به شما این امکان را می‌دهد تا نور محیط را مدیریت کنید.

دوربین‌های مدار بسته هوشمند

با استفاده از دوربین‌های مدار بسته درباره محیط اطراف خود آگاه می‌شوید و می‌توانید امنیت محل زندگی‌تان را افزایش دهید. دوربین‌های مداربسته هوشمند دارای انواع مختلفی هستند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دوربین‌های دید در شب
  2. دوربین‌های دام
  3. دوربین‌های بولت
  4. دوربین‌های شب و روز
  5. دوربین‌های مداربسته گردان
  6. دوربین‌های مادون قرمز
  7. دوربین‌های هوشمند

دستیار کنترل تجهیزات با فرمان صوتی

امروزه کنترل خانه‌های هوشمند از طریق فرمان‌های صوتی انجام می‌شود. این دستیار صوتی به فرمان‌های شما پاسخ می‌دهد و می‌تواند در انجام امور روزانه و برنامه ‌ریزی انجام کارها به شما کمک کند. این تکنولوژی برای کاربران کم ‌توان نیز بسیار کاربردی است زیرا به آن‌ها در انجام کارهایی مانند کنترل چراغ‌ها، سیستم امنیتی و ترموستات کمک می‌کند. این محصول تمامی تجهیزات را به یکدیگر متصل کرده و مدیریت و نظارت بر وسایل خانه هوشمند را راحت‌تر می‌کند.

قفل هوشمند

قفل هوشمند تکمیل کننده قفل‌های سنتی است و با قفل‌های هوشمند امروزی شما حتی می‌توانید از راه دور نیز درب خانه خود را قفل کنید. همچنین هشدارهایی در رابطه با رفت و آمد افراد به خانه‌تان دریافت می‌کنید. قفل‌های هوشمند جزء آن دسته از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان هستند که باعث امنیت بیشتر خانه شما می‌شوند.

سیستم هوشمند برق ساختمان

سیستم هوشمند برق ساختمان به این معنی است که مواردی نظیر روشنایی، سرمایش و گرمایش، پرده‌های برقی و… را بتوان علاوه بر کنترل توسط نرم افزار موبایل داخل یا خارج از منزل به صورت خودکار کنترل و شرایط ایده آل را اجرایی کرد. زمانی که سیستم برق کشی هوشمند بر روی هر یک از اجزای ساختمان شکل می‌گیرد، می‌توان کنترل خوبی بر روی تجهیزات ساختمان داشت. یکی از امکاناتی که با استفاده از سیستم برق هوشمند می‌توان از آن بهره‌مند شد، این است که به راحتی سیستم نور و روشنایی را با توجه به ورود و خروج افراد تنظیم کرد.

سوالات متداول هوشمند سازی ساختمان
  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • افزایش امنیت
  • افزایش رفاه و آسایش
  • ارتقای عملکرد بهینه سیستم ها
  • ایجاد ساختمانی مدرن
  • افزایش طول عمر مفید تجهیزات
  • امکان برنامه ریزی برای
  • عملکردهای خاص
  • دسترسی راحت به تجهیزات
  • کاهش فرآیند کابل کشی
  • افزایش قیمت ساختمان

بهینه سازی در مصرف انرژی و برق را می‌توان یکی از مهم ترین مزایا هوشمند سازی ساختمان دانست.

برای مشاهده ویدیو فیلترشکن خود را روشن کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟
جستجو
Generic filters