سوالی دارید؟
لوگوی فوتر سایت - جنیوس هوم

پروتکل هوشمندسازی KNX چیست؟

هوشمندسازی KNX

مقدمه ای در باب استاندارد KNX

پروتکل KNX می گوید خانه های هوشمند به همین آسانی هوشمند نمی شوند. حالی که روز به روز تقاضا برای راحت تر زیستن در خانه ها بیشتر میشود. و ما عطش بیشتری برای ساده سازی (سرمایش و گرمایش / نور و روشنایی / تاچ پنل هوشمند / سیستم های مدیریت مصف انرژی / و دسترسیهای وجوه مختلف خانه ی هوشمند داریم. در از آن طرف استفاده بهینه از انرژی های طبیعی در جامعه کنونی ما بیشتر و بیشتر حائز اهمیت است. خلاصه انسانها هرچه می گذرد این احساس را در می یابند که جایی ایمن تر و راحت تر و بی مشغله تر برای زندگی میخواهند.

ما نیاز به چیزهای بیشتری داریم. چیزهایی ساده ترکه تمام سیستم ها و دستگاه های درگیر یک خانه هوشمند را برهم منطبق و آنها را یکدست کند. بله، پروتکل هوشمند KNX اینجاست و دقیقا همین کار را می کند.

استاندارد knx

پروتکل KNX چیست؟

بعد از استاندارد همگانی KNX دیگر لازم نیست اتوماسیون خانه را فراینـــــــدی پردردسر و پیچیده، همراه با انبوهی از سیمهای پیچ در پیچ ببینیم. کی ان ایکس اینجاست تا تمامی دستگاه های هوشمند استفاده شده در خانه را با یک زبان ارتباطی مشترک به هم پیوند دهد. نوع دستگاهی که در خانه دارید دیگر مهم نیست، از چه برندی تجهیزات هوشمند سازی خانه را خریداری کرده اید؟ مهم نیست. سیستم مدیریت و کنترل خانه یتان ایزوله ست؟ برای پروتکل هوشمند KNX چندان اهمیتی ندارد.

KNX پاسخگوی این نیاز شماست که می خواهید نور و روشنایی خانه، کرکــــره هــــا، سیستم های امنیتی، مدیریت ،انرژی گرمایش سیستم های تهویه مطبوع، سیستم های سیگنالینگ و نظارت رابطهای سرویس و سیستم های کنترل ساختمان، کنترل از راه ،دور سیستمهای صوتی و آیفون تصویری و… را باهم و یکنواخت در دستانتان داشته باشید. KNX یک استاندارد باز میباشد که شاید به همین خاطر از محبوبیت فراوانی برخوردار است. با شماره ی 50090 ISO/IEC 14543 ، EN) و همواره از سـه استاندارد پیشین اروپایی زیر برخاسته است.

  • پروتکل سیستم های خانگی اروپایی (EHS)
  • (BatiBUS)
  • و (EIB یا Instabus).
بیشتر بخوانید   آموزش نصب آیفون تصویری هوشمند: راهنمای جامع و کاربردی

توپولوژی پروتکل KNX

برای کی ان ایکس میتوان از توپولوژی های ستاره ای (Tree) اتوبوسی (Bus) و خطی استفاده کرد. متخصصان این حوزه در صورت نیاز به توسعه و رسیدن به ساختارهای پیچیده تر این توپولوژی ها را ترکیب میکنند KNX می توانـــــد تا ۵۷۳۷۵ دستگاه را با اســـــتفاده از آدرس های ۱۶ بیتی به یکدیگر متصل کند اما از توپولوژی های حلقه ای پشتیبانی نمیکند. هر بخش نیاز به منبع تغذيه محلی دارد و حداکثر طول آن ۱۰۰۰ متر است تعداد واقعی دستگاههای پشتیبانی شــده بــه منبع تغذيه و بار قدرت هر دستگاه بستگی (دارد در ضمن مهندسان برای افزایش طول از ری پیترها یا همان تکرارکننده ها نیز استفاده میکنند. اگر نیاز با اطلاعات فنی تر دارید میتوانید با تیم تخصصی خانه هوشمند جنیوس در تماس باشید.

توپولوژی کی ان ایکس

آپدیت پروتکل KNX

همیشه آپدیت است و اگر دردسری برای کم به وجود آید سریع خواهد شد. از آنجایی که KNX با طیف وسیعی از تجهیزات هوشمندسازی کار می کند به طوری طراحی شده است که اگر یکی از دم و دستگاه ها از کار افتاد، باقی آنها بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه دهند.

امنیت KNX

KNX Secure باعث می شود که خانه ها هوشمندی که با پروتکل KNX یک دست شدهاند از امینت بسیار بالایی برخوردار باشند و طبیعتا این امر، امنیت خود سازه را نیز بالاتر خواهد برد. بدین ترتیب تقریبا از سال ۲۰۱۳ نیز می توان KNX Telegrams رمزگذاری فشرده کرد.

نصب و راه اندازی پروتکل KNX

شما با محصولات knx دیگر نیاز به سیم کشی و یا تغییرات بنیادین در کل سیستم برق ساختمان نخواهید بود کی ان ایکش اگرچه از قیمت قابل توجهی برخوردار است اما به طـرز قابل توجهی هزینه ی نصب و راه اندازی خانه هوشمند شما را کاهش میدهد.

بیشتر بخوانید  آموزش کانفیگ پنل‌ آکوبلا

سرعت انتقال داده در KNX سرعت انتقال داده های این پروتکل ۱۰۰۰ بیت بر ثانیه است و طول مجاز سیم کشی آن ۱۰۰ متر است و این امر هم مسافت استانداردی برای یک خانه است.

خانه با knx

معایب پروتکل KNX

پروتکل کی ان ایکس با توجه به مزایای فراوان خود و همچنین قابلیتهایی کـــه روز به روز درحال رشد و توسعه هستند. در کشور ما ایران از قیمت بالایی برخوردار است و ممکن است شما را برای تهیه آن کمی به فکر بیاندازد. پیشنهاد تیم تولید محتوای جنیوس این است که اگر محدودیت مالی ندارید. KNX برای شما بهترین گزینه است.

تاریخچه پروتکل KNX

درست در اوایل می سال ۱۹۹۹ بود که گروههای EIBA و EHSA و BCI اقدام به تشکیل شرکتی غیر دولتی تحت قوانین کشور بلژیک به نام K Association bar .کردند و اندکی بعد در اوایل قرن بیست و یکم، عصر تحولات تکنولوژی پروتکل KNX را همزمان با رونق بازار هوشمندسازی ساختمان در سطح جهان معرفی کردند کی ان ایکس همچنان در تمامی کشورهای جهان استفاده میشود و امروزه محبوبترین است

پروتکل KNX چه مزایایی دارد؟

Konnex که ما به اختصار KNX صدایش میزنیم:

سازگاری KNX با دستگاههای مختلف

پیش از هرچیزی همانگونه که در مقاله اشاره کردیم یک استاندارد باز است: بدین معنا که تمامی محصولات هوشمند برندهای دیگر را نیز پوشش میدهد و می تواند همه ی آنها را تحت یک زبان مشترک به یک دیگر متصل کند. و این امر باعث می شود که هر آنگونه که مهندسان ساختمان مایل اند آنرا بسـته به نیازهایش توسعه و انعطاف دهند.

بیشتر بخوانید  تاچ پنل هوشمند چیست (معرفی تاچ پنل و راهنمای خرید)

کیفیت پروتکل KNX

از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. این حرف را در حد یک جمله ی تبلیغاتی نشنوید تقریبا از هرکس که اندک تجربه ای با این پروتکل هوشمندسازی دارد بپرسید. از تجربه ی منحصر به فرد و بی دردسرش خواهد گفت.

 پشتیبانی گسترده

بعید میدانم که شرکت تولید کننده قطعات و تجهیزات هوشمندسازی ای وجود داشته باشد که از پروتکل کی ان ایکس استفاده نکند. خیال راحت باشید.

جنیوس هوم

خانه هوشمند جنیوس و پروتکل KNX

تا اینجا فهمیدیم که کی ان ایکس مثل سایر پروتکلهای خانه هوشمند مدیریت و کنترل سیستم BMS خانه را داراست و با توجه به سبک سنگین هایی که کردیم اگر نگوییم ،بهترین شاید یکی از بهترین انتخاب ها برای هر پروژه ای در ایران شرکت هوشمندسازی ساختمان جنیوس یکی از ارائه دهندگان فعال پروتکل کی ان ایکس در ایران است که صفر تا صد پروسه را از نصب و راه اندازی تا پشتیبانی و تعمیر را انجام میدهد اگر قصد دارید از این پروتکل بهره ببرید و یا نیاز به مشاوره و اطلاعات بیشتر دارید با ما تماس بگیرید.

نظراتتان را راجع به کارایی و خوانایی مطالب وب سایت از ما دریغ نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[wd_asp id=1]